I 99 olivi
Holiday cottage

Waar u ons kunt vinden

De provincie Imperia

Gelegen aan de noord-west kust van ItaliŽ, in LiguriŽ, strekt de provincie Imperia zich over ongeveer 50 km uit als een smalle strook tussen de Alpen en de Middellandse Zee. Imperia is: zon, olijf- en citrusbomen, prachtige steen- en zandstranden en kristalhelder water. Het klimaat is het grootste gedeelte van het jaar mild. Dit wordt veroorzaakt wordt door de natuurlijke bescherming voor de noordelijke wind door de Alpen.

Het Montolivo landgoed

Het vakantiehuis "I 99 olivi" is gelegen op het landgoed van de familie Montolivo, op een heuvel genaamd "Le Cascine" in Imperia Oneglia. Het kijkt uit over het dorp en de zee. Het oude dorp genaamd "Borgo delle Cascine" was ooit landelijk gebied en is nu ťť van de meest exclusieve residentiele gebieden in Imperia. Op loopafstand kan verder de tuin van Villa Grock worden bezocht, genoemd naar de beroemde Zwitserse clown. Vanuit "I 99 olivi", tussen sinaasappel en eeuwenoude olijfbomen kan worden genoten van het schitterende uitzicht over de baai van Imperia en de "Alpi Marittime", het meest westelijke gedeelte van de Alpen.

Hoe u ons kunt bereiken

Per vliegtuig

De luchthaven van Nice (Frankrijk) en de luchthaven van Genua (ItaliŽ) liggen op ongeveer 90 kilometer afstand van Imperia. Van daar kunt u een auto huren of de trein nemen naar het treinstation van Imperia.

Per auto

Neem de afslag "Imperia Est" vanaf de snelweg A10. Als u de beschikking heeft over een navigatiesysteem kunt als bestemming "Via Fanny Roncati Carli n. 130" invoeren (het huis is gelegen op de nummers 131, 133 en 135 maar deze nummers zijn op de meest kaarten niet weergegeven). Opgelet! De meeste navigatiesystemen suggereren een zeer steile en smalle route vanaf de afslag tot aan "I 99 olivi". We adviseren u deze aanwijzingen niet te volgen maar vanaf de afslag linksaf te slaan naar de Via Garessio. Rijdt vervolgens ongeveer 1 km rechtdoor totdat een nieuwe route wordt gevonden door het navigatiesysteem. Dit is dan de beste route naar "I 99 olivi". Op de kaart lijkt het vakantiehuis dicht bij de snelweg te liggen maar in dit gebied gaat de snelweg door een diepe tunnel in de berg. Vanuit het huis zijn de auto's daarom niet te zien en niet te horen (zie ook de satellietfoto van Google Maps)

Per trein

Er gaat 4 keer per dag een bus vanuit Imperia Oneglia naar het vakantiehuis.

Coordinate: Lat. N 43į 53' 54" - Long. E 8į 2' 44"


You are visitor number

Site Meter

U bent bezoeker nummer